Nova stranka: Vučević iz gradskog budžeta plaća bilborde za kampanju

Kabinet: Uspesi gradonačelnika vidljivi na svakom koraku

25. avg 2015

Nova stranka je danas optužila gradonačelnika Novog Sada Miloša Vučevića iz Srpske napredne stranke da iz gradskog budžeta plaća bilborde za predstojeću izbornu kampanju.

Nova stranka je u saopštenju za javnost navela da je Vučević je već potpisao ugovor za zakup biborda vredan 14.000 evra za „uslugu informisanja javnosti putem informativnih panoa“.

Sve to je urađeno po dobrom naprednjačkom običaju sa samo jednom podnešenom ponudom i u maksimalnom iznosu predviđenih sredstava”, navodi se u saopštenju.

Nova stranka je ocenila da je sadašnja gradska vlast “najbahatija i najnesposobnija” u istoriji Novog Sada, iako je glavni grad Vojvodine “jedan od najbogatijih gradova” u Srbiji, sa godišnjim budžetom od oko 180 miliona evra.

“Da bi se nekako prikazali rezultati, kojih objektivno nema, potrebna je prljava i skupa kampanja. Sve će to da plate građani Novog Sada, pa i bilborde kojima će gradonačelnik da nas obavesti o ‘velikim uspesima’. Zato za predstojeće izbore vladajuća koalicija ne bira načine i sredstva kako bi obezbedila još četiri godine mandata za pljačkanje i razaranje Novog Sada”, piše u saopštenju.

Nova stranka je optužila gradsku vlast da će za kampanju iskoristiti novac koji je “koruptivnim radnjama” izvučen iz gradskih javnih i komunalnih preduzeća i navela da gradska vlast nije realizovala nijednu značajnu investiciju.

Kabinet: Uspesi gradonačelnika vidljivi na svakom koraku

Kabinet gradonačelnika Novog Sada Miloša Vucevića demantovao je danas i nazvao “zlonamernim” optužbe Nove stranke da gradonačelnik Miloš Vučević iz Srpske napredne stranke iz gradskog budžeta plaća bilborde za predstojeću izbornu kampanju.

“Odgovorno i savesno raspolaganje budžetom Grada imperativ je ove gradske vlade, a uspesi gradonačelnika su evidentni u svim sferama funkcionisanja života u gradu, tako da mu oglašavanje o postignutim rezultatima na bilbordu, za te svrhe i ne treba”, navodi se u saopštenju iz Kabineta gradonačelnika.

Dodaje se da se javna nabavka koja se odnosi na usluge informisanja javnosti putem informativnih panoa vrši u cilju obaveštavanja šire javnosti o važnim društvenim aktivnostima i akcijama gradske vlasti koje su od značaja za Grad i građane.

Navodi se da, pored kulturnih dešavanja i humanitarnih akcija, Grad ovaj vid obaveštavanja koristi i u cilju privlačenja investitora, jer se na vidnim mestima predočavaju slobodne lokacije kojima grad raspolaže i koje su pogodne za investitore.

(Autonomija)

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Lovac
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga