Nova stranka: Vlast ukinula zakone i motivisala nasilje

"Misle da oni mogu da određuju podobne i nepodobne"

23. juna 2019

Forum mladih Nove stranke ocenio je danas da je slučaj pretučenog mladića u Nišu zbog toga što nije hteo da svuče antifašističku majicu eskalacija fašizma i pozvala vlast da omogući da građani Niša bezbrižno hodaju ulicama.

„Ukoliko ste nesposobni za tako nešto, prvi put priznajte da nešto ne znate, sklonite se i omogućite časnim ljudima iz policije da sprovedu ‘Sablju 2.0’ i resetuju kriminal u Srbiji. Još jednom. Poslednji put“, navodi se u saopštenju.

U saopštenju Forum mladih Nove stranke ocenio je da su ljudi koji su spremni na nasilništvo motivisani činjenicom da je akteulna vlast u celoj Srbiji ukinula sva moguća pravila i zakone, i da misle da oni mogu da „određuju podobne i nepodobne“.

„Mi zahtevamo od Ministarstva unutrašnjih poslova i ministra Nebojše Stefanovića da pod hitno prestanu da se prave da ne vide ovakve slučajeve“, dodaje se u saoštenju.

Oni su u saopštenju pozvali sve „poštene pripadnike MUP-a“, kojih kako su naveli ima više od 90 odsto, da zaborave na pritiske i naredbe i rade svoj posao jednako prema svima bez obzira na stranačku pripadnost.

U noći između četvrtka i petka na Keju Kola srpskih sestara u Nišu petorica napadača izbola su mladića (25) iz Negotina.

Jedan od napadača je najpre pitao mladića zbog čega nosi takvu majicu, a potom je tražio da je skine, a kada je ovaj to odbio potegao je nož i zadao mu dva udarca u leđa.

(Beta)

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Aktivisti
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga