Nova stranka: Vlast je uvela aparthejd u Srbiji

“Građani Srbije su podeljeni na ‘njihove’ i ‘ostale’"

07. mar 2017

Nova stranka optužila je danas vlast u Srbiji da je uvela “svojevrstan aparthejd” u Srbiji i podelila građane na “njihove” i na “ostale”.

“Građani Srbije su podeljeni na ‘njihove’ i ‘ostale’. ‘Njihovi’ mogu biti oslobođeni za najteža krivična dela, da ruše kada hoće i šta hoće, da dobiju posao koji hoće i da na njemu maltretiraju ‘ostale’. Značajne tendere mogu dobiti samo ‘njihovi’, novac iz budžeta za subvencije i projekte pripada samo njima i oni su vlasnici sudbina svih ‘ostalih’”, navela je Nova stranka u saopštenju za javnost.

Novosadski odbor te stranke oštro je kritikovao gradonačelnika Novog Sada Miloša Vučevića, koji je i potpredsednik vladajuće Srpske napredne stranke (SNS), zbog izjave da predsednički kandidat Saša Janković deli Srbiju na građansku i “onu drugu”.

“Vlast SNS-a koja je sinonim za laž, bahatost, kriminal, korupciju, primitivizam i nepravdu besprizorno napada čoveka koji je doskora štitio sve građane podjednako od vlasti koja je uvela svojevrstan aparthejd”, navela je Nova stranka.

(Autonomija)

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Razbibriga
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga