Nova stranka: U subotu protest protiv naprednog nasilništva nad državom

"Teror vlasti uspostavljen uzurpacijom i urušavanjem postojećih institucija države"

06. dec 2018

Nova stranka pozvala je simpatizere i građane da se u subotu u 18.00 priključe protestnom skupu na platou kod Filozofskog fakulteta u Beogradu bez ikakvih stranačkih znamenja, i da se civilizovano i dostojanstveno suprotstave „naprednom“ nasilništvu nad državom.

U saopštenju, Nova stranka ocenila je da zbog etiketiranja političkih protivnika, nasilja, kršenja medijskih sloboda i zaoštravanja odnosa vlasti prema neistomišljenicima, sve političke razlike u opoziciji u subotu treba staviti sa strane i pokazati da se osnovno građansko pravo na slobodno izražavanje volje građana koji ne misle isto kao i vlast, ne može i ne sme uskraćivati.

„Demokratija ima jedno moguće negativno ishodište, a to je teror većine. Mi živimo taj negativni ishod koji se mora promeniti i za šta smo sigurni da u Srbiji ima snage. Do ovakvog stanja se nije došlo normalnim demokratskim sredstvima, već uzurpacijom i urušavanjem postojećih institucija naše države. Te institucije nisu vlasništvo nijedne političke stranke niti koalicije, već su vlasništvo građana Srbije“, dodala je Nova stranka u pozivu na protest.

(Beta)

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Lovac
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga