Nova stranka traži ostavku Malog, Stefanovića i Vučića

"Predsednički, kao i vanredni parlamentarni i beogradski izbori, prilika su da građani kriminalce sa javnih funkcija pošalju tamo gde im je i mesto – u zatvor"

13. feb 2017

Nova stranka zatražila je danas da gradonačelnik Beograda Siniša Mali bude hitno smenjen i potom krivično precesiruan, jer je svedočenje gradonačelnikove bivše supruge koje je objavila Mreža za istraživanje kriminala i korupcije (KRIK), još jedna potvrda direktne umešanosti Malog u nezakonito rušenje Savamale.

U saopštenju Nova stranka je navela da zataškavanje umešanosti Malog u rušenje u Savamali u noći između 24. i 25. aprila 2016. godine trajno kompromituje poziciju gradonačelnika Beograda i da zbog toga zahteva raspisivanje vanrednih beogradskih izbora.

Nova stranka je navela da zahteva i ostavku ministra unutrašnjih poslova Nebojše Stefanovića jer i nakon devet meseci policija nije utvrdila ko su maskirani huligani koji su rušili objekte u Hercegovačkoj, a nije utvrđeno ni pod čijim se nalogom policija te noći nije odazvala na pozive u pomoć građana koji su vezivani u Savamali.

„Zahtevamo i ostavku predsednika Vlade Aleksandra Vučića i raspisivanje vanrednih parlamentarnih izbora jer premijer već više od osam meseci krije nalogodavce i počinioce nezakonitog rušenja u Savamali“, navela je Nova stranka i podsetila da je Vučić još 8. juna prošle godine rekao da zna ko stoji iza rušenja i da su to „najviši organi gradske vlasti“.

„Predsednički, kao i vanredni parlamentarni i beogradski izbori, prilika su da građani kriminalce sa javnih funkcija pošalju tamo gde im je i mesto – u zatvor“, piše u saopštenju Nove stranke.

U intervjuu KRIK-u Marija Mali izjavila je da joj je Siniša Mali ispričao da je organizovao rušenje „nekih kolibica“ u Hercegovačkoj ulici u beogradskoj Savamali kako bi otklonio smetnje u izgradnji projekta „Beograd na vodi“.

U noći između 24. i 25. aprila 2016. grupa ljudi maskiranih „fantomkama“ bagerima je porušila objekte u Hercegovačkoj ulici u Beogradu, a građani su pozivali policiju i prijavljivali da ih nepoznate osobe maltretiraju i da im oduzimaju mobilne telefone. Policija nije izašla ni na jedan poziv.

(Beta)

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Druga runda
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga