Nova stranka: Slučaj za glavnog inspektora toaleta

Zbog nezavršenih radova na rekonstrukciji toaleta u jednoj školi u Novom Sadu danas nije počela nastava

01. sep 2016

Većina učenika će danas zauzeti svoja mesta u školskim klupama, izuzev učenika Osnovne škole „Prva vojvođanska brigada“ u Novom Sadu. Formalni razlog za to su nezavršeni radovi na rekonstrukciji toaleta, a suštinski je nesposobnost i kriminalni karakter novosadske vlasti, saopštila je danas Nova stranka.

U saopštenju te stranke se navodi da je ugovor o izvođenju radova zaključen još u maju ove godine na iznos od 4.499.844,00 dinara, što je neverovatnih 156 dinara manje od procenjene vrednosti koja iznosi 4,5 miliona dinara.

„Po višegodišnjoj praksi SNS vlasti, na tenderu je podneta samo jedna ponuda. Činjenica je da je posao dobila firma ENERGY-PRO koja očigledno ima ekskluzivitet na radove u novosadskim školama i koja je, između ostalih, dobila i posao na izgradnji školske fiskulturne sale u Novim Ledincima, vrednosti više od 50 miliona dinara“, piše u saopštenju Nove.

U njemu se navodi i da ako se tome dodaju i brojni pokušaji da se smeni direktor škole, koji je zbog toga podložan „sugestijama“ vlastodržaca, onda je jasno da je i ovde novosadska vlast pokazala svoje neznanje i bahatost.

Novosadski odbor Nove stranke je pozvao pemijera da, kao samoproklamovani glavni inspektor za toalete, proveri iznete činjenice i preduzme sve mere kako bi deca što pre krenula u školu.

Ta stranka je apelovala na roditelje, čija su deca ovim nemarom uskraćena za nastavu, da ne idu linijom manjeg otpora, nego da zatraže odgovornost ljudi koji vode resor prosvete u Novom Sadu.

(Autonomija)

 

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Druga runda
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga