Nova stranka: Postignut sporazum, bez konačne odluke o zajedničkoj listi

"Danas je usaglašen i sutra će biti objavljen Sporazum sa narodom, sa građanima Srbije"

05. feb 2019

Nova stranka Zorana Živkovića saopštila je danas da predstavnici opozicionih stranaka i organizacija danas postigli Sporazum sa narodom kojim odgovaraju na zahteve gradjana izražene na protestima #1od5miliona i uslaglašavaju buduće delovanje u cilju uspostavljanja demokratske države i vladavine prava.

„Nije doneta konačna odluka oko zajedničke izborne liste, ali se opozicija dogovorila da će pokušati da je formira“, naveo je predsednik Saveta Nove stranke Aris Movsesijan, prenosi ta stranka, koji je naveo da se tim dokumentom pozicija obavezuje da će u narednom periodu preduzeti neke korake.

„Uvažena su mišljenja Nove stranke, pokreta Ne davimo Beograd i Stranke moderne Srbije i uneta u dokument. Tačka sporazuma u vezi sa ugovorima aktuelnog režima preformulisana je onako kako je Nova stranka predlagala i sada u njoj piše da se opozicija obavezuje da će obelodaniti i preispitati akte koje bi aktuelni režim usvojio, a koji bi mogli da ugroze državne i nacionalne interese i resurse“, rekao je Movsesijan i naveo da nije doneta konačna odluka oko zajedničke izborne liste, ali se opozicija dogovorila da će pokušati da je formira.

Kako je objasnio predsednik Nove stranke Zoran Živković, opozicija je došla do kompromisa koji nipošto ne znači odustajanje od temeljnih vrednosti i evropske Srbije, već naprotiv, „zajedničku borbu sa prvenstveno jednim ciljem – zaustavljanje daljeg urušavanja države koje traje već punih sedam godina“.

On je naglasio da se došlo do „pozitivnog kompromisa koji je pravi odgovor građanima koji skoro 10. nedelju izlaze na ulice i traže da Srbija postane normalna država“.

„Danas je usaglašen i sutra će biti objavljen Sporazum sa narodom, sa građanima Srbije, koji je naš put ka zajedničkom cilju – normalnoj, zdravoj državi u Evropi 21. veka. Na tom putu postoji jedna prepreka – vlast Aleksandra Vučića. Ovim sporazumom će ta prepreka i ta vlast biti uklonjena“, poručio je Živković.

(Beta)

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Setva
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga