Nova stranka: Otvaranje poglavlja je teret za Vučića

"To će biti težak namet Vučiću koji je korupciju i strah uveo kao legitimne metode vladanja"

18. jul 2016

Nova stranka pozdravila je večeras otvaranje poglavlja 23 i 24 u pristupnim pregovorima EU i Srbije ocenivši da će to „primorati” vlast Srpske napredne stranke (SNS) da se „pozabavi zaštitom vladavine prava koju poslednje četiri godine sistematski urušava“.

„Otvaranje poglavlja 23 i 24 u pristupnim pregovorima sa EU važno je za suštinsku demokratizaciju društva. Pre svega, za zaštitu ljudskih i manjinskih prava, dostizanje slobode medija, nezavisnosti pravosuđa i institucija neophodnih za kontrolu izvršne vlasti. Dakle, svega onoga što je Vučić u svom apsolutizmu suspendovao i time Srbiju degradirao na nivo primitivne države“, piše u saopštenju.

Nova stranka je ocenila da otvaranje poglavlja podrazumeva da će se i EU, kroz institucije, angažovati u obezbeđivanju mehanizama vladavine prava u Srbiji.

„To će biti težak namet Vučiću koji je korupciju i strah uveo kao legitimne metode vladanja. Uz nadzor iz Brisela, samoproglašenom jedinom policajcu, tužiocu i sudiji biće teže da bez ikakvog srama uzvikuje kako ne da ministre odgovorne za smrt sedam osoba u padu helikotera. Neće moći ni da sa dosadašnjom lakoćom, na koju je navikao, pod fantomkama usred noći ruši deo grada i maltretira građane“, navela je Nova stranka.

(Beta)

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Lovac
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga