Nova stranka osudila napade na gradonačelnika Šapca

"Svako ko se usprotivi politici SNS, oličenoj u Aleksandru Vučiću, osuđen je na medijski linč"

07. nov 2018

Nova stranka osudila je danas napade na gradonačelnika Šapca Nebojšu Zelenovića napominjući i da „neistinama i neutemljenim optužbama“ Srpska napredna stranka (SNS) godinama neuspešno pokušava da sruši izbornu volju građana i preuzme vlast u tom gradu.

„Zlonamerni navodi pojačani su pred Zelenovićev odlazak na Kongres lokalnih i regionalnih vlasti Saveta Evrope u Strazburu“, naglasio je, u pisanoj izjavi, potpredsednik Nove stranke Aleksandar Simić.

Simić je ocenio da je svako ko se usprotivi politici SNS, oličenoj u Aleksandru Vučiću, osuđen na medijski linč koji prethodi „stampedu različitih inspekcija i policija“.

On je podsetio da je Srbija članica Saveta Evrope i potpisnica Evropske povelje o lokalnoj samoupravi i napominje da se njene odredbe krše na nagrublji način kroz nepoštovanje izbornih pravila, zloupotrebom državnih institucija i raspodelom novca iz republičkog budžeta bez kriterijuma.

Nova stranka, navodi se u saopštenju, zamera na izostanku reakcija zvaničnika zemalja razvijenih demokratija koje u poslednjih šest i po godina prećutkuju „nezakonite radnje u Srbiji, kršenje međunarodnih obaveza i nepoštovanje vrednosti i principa na kojima počivaju moderne evropske države“.

Gradonačelnik Šapca Nebojša Zelenović govorio je na sednici Kongresa regionalnih i lokalnih vlasti Saveta Evrope u Strazburu, u okviru debate Gradonačelnici pod pritiskom, da republičke vlasti, predvođene SNS, sprovode snažan pritisak na odbornike lokalnih vlasti koji nisu pod njihovom kontrolom.

(Beta)

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Setva
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga