Nova stranka optužila gradsku vlast u Novom Sadu za nameštanje tendera

Novosadskim JKP upravljaju SNS i “nekoliko profitabilnih udruženja”

08. sep 2015

Nova stranka optužila je danas gradsku vlast u Novom Sadu za nameštanje tendera, zapošljavanje “partijskih vojnika” i “preprodaju” radova i usluga.

“Recept je jednostavan, bahat i bezobrazan. Javna komunalna preduzeća za radove i usluge iz svoje osnovne delatnosti, koje im je poverio Grad, na nameštenim tenderima angažuju druga preduzeća za njihovo izvršenje. Na taj način novac građana prelivaju u privatne džepove i navodno rade profitabilno jer te usluge daleko skuplje od tenderske vrednosti fakturišu Gradu”, navodi se u saopštenju .

Ta stranka je navela da novosadskim javnim i komunalnim preduzećima upravljaju SNS i “nekoliko profitabilnih udruženja”, čija je osnovna delatnost pljačka Novosađana.

Nova stranka je navela primer kada je JKP Gradsko zelenilo ustupilo posao košenja trave u vrednosti od 20 miliona dinara, na “očigledno nameštenom tenderu za samo jednog ponuđača”.

Dodala je da je novi slučaj JKP Put, koje je putem tendera prepustilo dva posla uređenja saobraćajnica i pešačkih staza ukupne vrednosti više od 13,6 miliona dinara, opet putem tendera na koji se javio samo jedan, isti ponuđač.

(Autonomija)

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Lovac
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga