Nova stranka Novi Sad protiv gradnje na dečjem igralištu

Stanari novosadskog Bulevara oslobođenja nedeljama protestuju i i prikupljaju potpise protiv izgradnje poslovne zgrade na mestu gde se trenutno nalazi dečje igralište

06. avg 2019

Nova stranka Novi Sad podržala je svoje sugrađane da istraju u borbi za očuvanje identiteta grada i svog komšiluka u Bulevaru oslobođenja, gde je planirana izgradnja poslovne zgrade sa podzemnom garažom.

Nova stranka je upozorila da novosadska vlast i novi investitor nimalo ne mare zbog toga što će, u uslovima gradnje novog poslovnog centra, biti zauzeta sva dosadašnja parking mesta, posečeno drveće i devastirane plato za igru i odmor.

Na tom mestu u zgradi sa 270 stanova živi skoro 2.000 ljudi, a ispred se nalaze plato za odmor i igru, kao i zelena površina sa drvećem, podsećaju iz Nove stranke.

Borba hrabrih Novosađana koji su protestima, peticijama i uz pomoć medija ranijih godina uspeli da spreče otimanje zemlje traje i do danas, pa je Nova stranka apelovala na javnost da im pruži podršku da sačuvaju jednu od retkih zelenih površina koje gradovima ionako nedostaju.

Stanari novosadskog Bulevara oslobođenja nedeljama protestuju i i prikupljaju potpise protiv izgradnje poslovne zgrade privatne firme „Put invest“, na mestu gde se trenutno nalazi dečje igralište.

(Beta, Foto: Pixabay)

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Aktivisti
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga