Nova stranka: Nova Sablja za Novi Sad

Oružje se nosi ulicom kao paklica cigareta

06. feb 2015

Nova stranka je pozvala danas da se započne sa novom akcijom “Sablja” u Novom Sadu, pošto se građani glavnog grada Vojvodine iz dana u dan osećaju sve manje bezbedno, zbog prisustva velikih količina oružja i narkotika.

“Dok se sveti vodica u JKP Vodovod i kanalizacija, građani bivaju izrešetani ili im metak završi u sobi dok odmaraju unutar svog doma. Oružje se nosi ulicom kao paklica cigareta, a i jednako je dostupno za kupovinu. Oružje je toliko dostupno da je nedavno objavljen slučaj da je policijski službeni pištolj ukraden iz zaključane ladice u policijskoj stanici na Detelinari”, navodi se u saopštenju za javnost.

Nova stranka je upitala šta se dešava sa dilovanjem narkotika i kako je moguće da je njihova cena na crnom tržištu tako niska.

“Da li neki i koji pripadnici bezbedonosnih službi i MUP-a, pored toga što rade na crno kao noćni čuvari poseduju i diluju psihoaktivne supstance? Postoji li evidencija narko dilera i da li se njihov rad prati? Ko sve sme da trguje oružjem i ako neko trguje oružjem na crno zašto zbog njega nisu podnete krivične prijave? Pozivamo da se krene u novu ‘Sablju’!”, piše u saopštenju.

(Autonomija)

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Kaldrma
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga