Nova stranka: Nema ulaska u EU bez medijskih sloboda u Srbiji

"Ostaćemo na crnom spisku država koje su zauvek odvele svoje građane u mračni tunel jednoumlja i diktature"

02. nov 2018

Nova stranka ocenila je danas, povodom Međunarodnog dana borbe protiv nekažnjivosti zločina nad novinarima, da Srbija neće naći svoje mesto u Evropskoj uniji bez medijskih sloboda, kvalitetnog informisanja, slobode mišljenja i izražavanja.

„Srbija ne samo što nikada neće naći svoje mesto u Evropskoj uniji, već će ostati na crnom spisku država koje su zauvek odvele svoje građane u mračni tunel jednoumlja i diktature, u kojem nažalost žive već punih 5 godina“, navela je Nova stranka u saopštenju.

Nova stranka je navela da je zabrinuta nad alarmantnim brojkama prema kojima je u poslednjih 25 godina stradalo skoro 2.500 novinara koji su samo obavljali svoj posao.

„Podsećamo državne organe, koji uporno ćute, da je njihova zakonska, međunarodna i ljudska obaveza da profesiju zaštite, pre svega, od sebe samih i pritisaka koji vode cenzuri, autocenzuri i strahu novinara za živote i golu egzistenciju. Ujedno pružamo punu podršku zahtevu Nezavisnog udruženja novinara Srbije da država preuzme odgovornost za nekažnjavanje napada na novinare“, navela je ta stranka.

(Beta)

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Setva
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga