Nova stranka: Nastavljeni razgovori o zajedničkoj borbi za izborne uslove

"Jedini protivnik opozicije je režim Aleksandra Vučića, jer je doveo Srbiju do toga da se danas razgovara o osnovnim načelima demokratije"

26. jan 2021

Predstavnici opozicionih stranaka i pokreta nastavili su danas razgovore o zajedničkoj borbi za izborne uslove, na sastanku održanom u prostorijama centrale Nove stranke u Beogradu, saopšteno je iz te stranke.

U saopštenju se navodi da su sastanku prisustvovali predstavnici Nove stranke, Socijaldemokratske stranke, Demokratske stranke Srbije, Pokreta „1 od 5 miliona“, Inicijative „Ne davimo Beograd“, Zelene stranke, Građanskog demokratskog foruma, Mađarskog pokreta, Nove Srbije, kao i Branislav Lečić i Marko Bastać.

„Zaključak sastanka je da su ciljevi svih istaknutih platformi identični, a da je razlika jedino u načinu njihove realizacije, zbog čega su i predočeni novi, racionalniji načini borbe, na čijem unapređenju ćemo raditi do narednog susreta, zakazanog za utorak, 2. februar, takođe u prostorijama centrale Nove stranke“, piše u saopštenju.

Kako se navodi, „predstavnici opozicionih stranaka i pokreta saglasni su da je jedini protivnik režim Aleksandra Vučića„, jer je doveo Srbiju do toga da se danas razgovara o osnovnim načelima demokratije, koja se u modernim evropskim državama odavno podrazumevaju.

„Stoga je akcenat, i pored svih razlika u politikama, na dogovoru da ćemo se protiv režimske mašinerije, primitivno građene proteklih devet godina, zajedno boriti, kako bismo Srbiju konačno vratili na put zemalja Evrope 21. veka“, navodi se u saopštenju.

Jedan od pet miliona: Lideri opozicije da ostave po strani pojedinačne sujete

Pokret Jedan od pet miliona saopštio je posle učešća na današnjem sastanku opozicionih organizacija da podržava „svaki vid konstruktivnog dijaloga“ čiji je cilj kako se naveli, istinska borba za fer i slobodne izbore.

Iz pokreta su pozvali opozicione lidere da „sve pojedinačne sujete i razmirice ostave po strani“.

„Cilj ovih sastanaka ne treba da bude salonska politika i ‘rukovanje lidera’ već istinsko ujedinjenje opozicionih struktura zato što je to najbrži i najproduktivniji način borbe i pokazivanja rezultata na terenu i lokalu, gde je ta borba i presudna“, stoji u saopštenju Jedan od pet miliona.

(Beta)

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Bindžovanje
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga