- Autonomija - https://www.autonomija.info -

Nova stranka: Naprednjačka lakrdija na Spensu

Nova stranka ocenila je da je nekoliko hiljada naprednjačkih poslušnika, ucenjenih radnim mestom i pokupljenih iz cele Srbije, glumilo večeras Novosađane u još jednoj „bizarnoj seansi idolopoklonstva“.

U saopštenju te stranke se pita čemu su tačno u toj, kako se navodi, fingiranoj predstavi, partijski plaćenici davali omaž, osim „Velikom vođi“.

Nova je pitala i da li su se učesnici večerašnjeg mitinga Srpske napredne stranke na Spensu poklonili činjenici da je za tri godine javni dug Srbije uvećan za deset milijardi evra ili tome što je Vučićevu vladu Svetski ekonomski forum svrstao među deset najneefikasnijih u svetu.

„Da li se ponose prostačkim ponašanjem ministra odbrane ili krađom tuđih radova ministra policije? Da li se danas slavilo otimanje najvrednije beogradske zemlje, plata i penzija, prava građana na dostojanstven život? Da li su naprednjaci danas likovali nad ućutkivanjem novinara i gušenjem medijskih sloboda? I, ono što je naporaznije, da li su proslavljali to što još uvek ne snose odgovornost za smrt sedmoro ljudi, žrtvovanih radi političkog marketinga?“, piše u saopštenju Nove stranke.

U saopštenju se ocenjuje da je današnji „skup Novosađana“, dovedenih desetinama autobusa, slika Vučićeve vlade ogrezle u manipulacijama.

„Kao što se izmišljaju državni udari, tako se izmišlja i nekakva podrška Novosađana neskrivenoj diktaturi Vučića“, dodaje se u saopštenju.

Nova stranka je pozvala sve političke aktere prave demokratske opozicije, sindikate, udruženja civilnog društva, javne ličnosti i građane da naprednjačku lakrdiju okončaju već na prvim predstojećim izborima.

(Autonomija)

Podelite ovu stranicu!