Nova stranka: Mladi se sve manje uključuju u politiku jer gube poverenje u demokratiju

"Cilj i jeste da se eliminiše svako misleće biće koje bi jednog dana moglo da uzdrma fotelje njihovih kadrova"

12. avg 2019

Forum mladih Nove stranke upozorio je danas da svake godine „desetine hiljada“ mladih napušta Srbiju, tražeći priliku za boljom budućnošću u inostranstvu, ali i da ta kategorija stanovništva ima sve manje poverenja u demokratiju zbog čega se i sve manje uključuju u politiku i „promene“.

Iz te stranke su povodom Međunarodnog dana mladih optužili vlast da se „samo na konferencijama za novinare navodno zalaže za unapređenje školstva, digitalne učionice, dualno obrazovanje i hvali nepostojećim novim radnim mestima, a da u praksi nameće upravo svoje čelne ljude sa kupljenim diplomama i falsifikovanim doktoratima“.

„Zato i ne čudi nedavna poražavajuća vest da naši mladi, uspešni i perspektivni sportisti ove godine prvi put nisu poslati na Univerzijadu ili da naša dijaspora apeluje na neophodnost snažnijih veza sa svojom državom, koje vlast uporno ignoriše. Njihov cilj i jeste da se eliminiše svako misleće biće koje bi jednog dana moglo da uzdrma fotelje njihovih kadrova“, ocenili su iz Nove stranke.

(Beta)

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Setva
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga