Nova stranka: Luka Novi Sad kršila Zakon o javnim nabavkama

Zakoni važe samo za opoziciju

08. juna 2015

Nova stranka optužila je danas Luku Novi Sad i njenog direktora Aleksandra Milovančeva da nije objavljivala oglase za javne nabavke, iako je po zakonu bila obavezna na to.

Luka Novi Sad (1)“Luka Novi Sad je za više od dve godine, koliko važi Zakon o javnim nabavkama, objavila samo pet oglasa na Portalu javnih nabavki i sve u poslednja dva meseca. To znači da su Zakon o javnim nabavkama počeli primenjivati za dve godine zakašnjenja”, navela je Nova stranka u saopštenju za javnost.

Navodi se da se iz finansijskog izveštaja vidi da je Luka Novi Sad samo u 2013. godini imala troškove nabavke materijala 55 miliona dinara i troškove nabavke proizvodnih usluga 69 miliona dinara, a većinu tih nabavki su morali oglasiti, što nisu učinili.

Luka Novi Sad (2)“To nije iznenađenje ako se zna da je na čelu Luke Novi Sad Aleksandar Milovančev, hirurg po profesiji i stručnjak za malverzacije u javnim nabavkama, zbog kojih je već osuđivan kao direktor Instituta za plućne bolesti”, piše u saopštenju.

Novosadski odbor Nove stranke zatražio je da ovakva negativna praksa Luke Novi Sad bude na odgovarajući način sankcionisana.

Milovančev: Neistinite optužbe Nove stranke na račun Luke Novi Sad

Direktor Luke Novi Sad Aleksandar Milovančev demantovao je danas optužbe Nove stranke da to preduzeće ne poštuje Zakon o javnim nabavkama i naveo da je Luka Novi Sad počela primenjivati taj zakon onog momenta kada je Uprava za javne nabavke odgovorila pozitivno na njihov upit da li ih zakon obavezuje na to.

“Nova uprava Luke Novi Sad, odmah nakon postavljenja, zatražila je mišljenje Uprave za javne nabavke da li zakon obavezuje i Luku Novi Sad, kao preduzeće sa većinskim državnim kapitalom, da sprovodi javne nabavke. Od trenutka kada je Uprava odgovorila potvrdno, Luka primenjuje Zakon o javnim nabavkama u potpunosti”, naveo je Milovančev u saopštenju za javnost.

Milovančev je optužbu Nove stranke da je bio osuđivan zbog javnih nabavki nazvao “apsolutnom neistinom”. “To je laž! Takav nasrtaj na tuđu čast i ugled je kažnjiv po zakonu i to važi i za one koji saopštavaju laži i za one koji ih prenose”, naveo je on u saopštenju za javnost.

(Autonomija)

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Druga runda
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga