Nova stranka: Ko je odgovoran za unos alkohola u privremenu bolnicu na Sajmu?

"Sramna situacija koja potiče sa mesta na kojem bi trebalo da se leče oboleli od ove ozbiljne zaraze"

05. apr 2020

Nova stranka zatražila je da nadležne institucije javnosti objasne na koji način je alkohol dospeo do pacijenata privremene bolnice za blaže slučajeve korona virusa na Beogradskom sajmu, nakon snimaka „žurke“ koje su pojedini pacijenti tamo organizovali protekle noći, a koji su se pojavili na društvenim mrežama.

U saopštenju se navodi da ta stranka konstantno apeluje na odgovornost građana, ali da mora da reaguje na „sramnu situaciju koja potiče sa mesta na kojem bi trebalo da se leče oboleli od ove ozbiljne zaraze“.

„Ostavljajući ovoga puta po strani krajnje neprimerene postupke pojedinaca sa pomenutog snimka, zahtevamo, pre svega, da se javnosti objasni na koji način je alkohol dospeo u krug pacijenata. Kako aktuelni režim koristi svaku priliku da se pohvali svojim prisustvom na svakom žarištu, a predsednik (Srbije Aleksandar) Vučić ‘neumorno obilazi svaki grad u Srbiji’, očigledno da onda nije preostao niko da kontroliše ulaz u improvizovanu bolnicu, niti ono što se u nju unosi ili iz nje iznosi“, ocenjuje se u saopštenju.

Nova stranka je takođe ponovo zahtevala formiranje Komisije koja će nadgledati rad Vlade Srbije tokom vanrednog stanja, kako bi građani znali ko je za šta zadužen za borbu protiv pandemije, „ali i ko je za propuste kriv i odgovoran“.

„Nova stranka pita gde su, za vreme krijumčarenja alkoholnih pića, puštanja muzike i pravljenja žurke, bili ministar vojni Aleksandar Vulin ili ministar zdravlja Zlatibor Lončar. Ako za prvog uzmemo u obzir da je u javnosti prisutan samo kada treba da ga slikaju mediji, pretpostavićemo da je tokom spornog događaja bio zauzet ispitivanjem sopstvenog rejtinga, naravno o trošku svih građana Srbije. Sa druge strane, ministar Lončar viđen je, od početka krize, samo na jednoj konferenciji za medije, nakon čega mu se gubi svaki trag“, ocenjuje Nova stranka.

(Beta)

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Lovac
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga