Nova stranka: Izbori za MZ pokazuju brutalnost i kriminalni karakter SNS-a

To je jasna poruka i šta građani cele Srbije mogu da očekuju na predstojećim izborima

02. feb 2016

Nova stranka je danas optužila Srpsku naprednu stranku (SNS) da je na izborima za članove saveta mesnih zajednica (MZ) Kljajićevo i Bački Monoštor u okolini Sombora pokazala “svu brutalnost i kriminalni karakter”.

“Meštani pomenutih mesnih zajednica su danima bili izloženi najgrubljim pritiscima, ucenama i koruptivnim ponudama, a posebnu ozbiljnost kriminalnim predizbornim radnjama svojim posetama su dali najviši državni funkcioneri i brat premijera”, naveo je u saopštenju za javnost Gradski odbor Nove stranke u Somboru.

Ocenjuje se da je to jasna poruka i šta građani cele Srbije mogu da očekuju na predstojećim izborima.

“Verovali smo da su vremena nedemokratskih i pokradenih izbora završena 2000. godine, ali je SNS tu praksu ponovo uveo u Srbiju”, piše u saopštenju.

Nova stranka je optužila SNS da je pod parolom „mitom ili silom“ primoravala građane Kljajićeva da glasaju za SNS.

“Epilog je da je oko 40 odsto izašlih birača glasao za kandidate SNS-a. To je za njih poražavajuća činjenica, jer su na prethodnim republičkim izborima u Kljajićevu imali podršku više od 60 odsto izašlih. I pored angažovanja svih stranačkih jurišnih odreda i ogromnog novca otetog od građana, izbori su pokazali da je podrška režimu Aleksandra Vučića u ozbiljnom padu”, navodi se u saopštenju.

(Autonomija)

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Hleba i igara
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga