Nova stranka: Gradonačelnik Novog Sada osuđen zbog kršenja Zakona o budžetskom sistemu

"Miloš Vučević se ovajdio za mesečnu platu veću za 22 odsto"

21. nov 2016

Nova stranka saopštila je danas da je najbolja ilustracija “bahatosti i nesposobnosti” gradske vlasti Srpske napredne stranke u Novom Sadu činjenica da je Državna revizorska institucija podnela prekršajnu prijavu protiv gradonačelnika Miloša Vučevića, nakon čega je on prekršajno osuđen da plati 80.000 dinara zbog dva prekršaja.

“Novi Sad je veoma bogat i ekonomski stabilan grad kada je uspeo da u ovom veku preživi više od osam godina (neo)radikalske štetočine na vlasti. Kolika je bahatost i nesposobnost vlasti SNS-a, utvrdila je DRI koji u svom izveštaju, između ostalog, konstatuje da je samo u 2014. godini za plate gradonačelnika, Gradskog veća i Gradske uprave protivpravno isplaćeno 125 miliona dinara više od zakonom propisanih sredstava. U toj podeli nezarađenih plata, gradonačelnik Miloš Vučević se ovajdio za mesečnu platu veću za 22 odsto ta razlika je u visini jedne minimalne zarade u Srbiji”, navela je Nova stranka u saopštenju za javnost.

Ta stranka je izrazila razočaranje jer je Vučević kažnjen “gotovo minimalnom” kaznom, u poređenju sa zaprećenom kaznom do dva miliona dinara.

“Neverovatna je blagonaklonost prema nekome ko je oštetio budžet grada za 125 miliona dinara i pri tome sebi pribavio protivzakonitu imovinsku korist mnogostruko veću od kazne na koju je osuđen”, piše u saopštenju.

(Autonomija)

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Lovac
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga