Nova stranka: EU prvo treba da ponudi članstvo da bi Brnabić mogla da ga odbije

"Nije urađeno ništa, osim marketinških poteza i PR strategija".

19. dec 2018

Forum mladih Nove stranke ocenio je danas da Evropska unija prvo treba Srbiji da ponudi članstvo da bi premijerka Srbije Ana Brnabić uopšte bila u situaciji da takvu ponudu odbije.

Povodom izjave predsednice vlade Ane Brnabić da bi u ovom trenutku odbila članstvo u EU, Forum mladih Nove stranke saopštio je da do sada na polju evropskih integracija u Srbiji u mandatu njene vlade, kao ni za vreme prethodne koju je vodio Aleksandar Vučić, nije urađeno „ništa, osim marketinških poteza i PR strategija“.

„Suštinska promena odnosa prema institucijama u Srbiji, vladavina prava kao osnovni element za unapređenje ekomskih i demokratskih principa Evrope, sprovođenje slobodnih i poštenih izbora – sve je to misaona imenica za politiku ovog režima“, kazao je predsednik Foruma mladih Uroš Eleković.

Komentarišući izjavu premijerke Srbije da zajedno sa predsednikom Aleksandrom Vučićem „promoviše Evropu kao sistem vrednosti, a ne kao ćup novca“, Eleković je ocenio da je za nju, kao i za Vučića, „svu braću, kumove i prijatelje ovog režima“ ćup novca ova država.

Premijerka Srbije Ana Brnabić izjavila je danas u Briselu da je rok za pridruživanje Srbije Evropskoj uniji 2025. godine „veoma ambiciozano postavljen“ i da bi odbila proširenje zato što Srbija „još mora da radi (na reformama)“.

(Beta)

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Aktivisti
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga