- Autonomija - https://www.autonomija.info -

Nova stranka: Dva funkcionera SNS-a primaju ekstremno velike plate

Nova stranka saopštila je danas da dva novosadska funkcionera Srpske napredne stranke (SNS) zarađuju “ekstremno velike plate”, uprkos obećanju vlasti da će svi morati da se odreknu duplih funkcija.

Nova stranka je u saopštenju za javnost navela da su, prema podacima iz registra Agencije za borbu protiv korupcije, primanja Aleksandra Milovančeva po četiri osnova 397.930 dinara mesečno, a Đorđa Milićevića 259.270 dinara.

“Milovančev je šef odborničke grupe SNS-a u gradskoj Skupštini i po dva osnova prima 71.986 dinara. Ujedno je kao hirurg najkompetentniji da vodi Luku Novi Sad i tu kao direktor zarađuje 289.444 dinara. Naravno, svaki uspešan funkcioner mora biti i član nekog nadzornog odbora što je gospodin Milovančev u Slobodnoj carinskoj zoni Novi Sad za nadoknadu od 36.500 dinara. Ako izuzmemo „siću“ koju prima kao hirurg-profesor sve funkcije gospodinu Milovančevu ukupno donose 397.930 dinara mesečno“, navodi se u saopštenju za javnost.

Za Đorđa Milićevića su naveli da za funkciju potpredsednika Skupštine Vojvodine prima platu od 101.270 dinara mesečno, a pored toga je i savetnik u Zavodu za izgradnju grada za 109.000 dinara, kao i član Nadzornog odbora Fonda za razvoj Vojvodine, za šta prima 49.000 dinara.

Nova stranka je upitala predsednika Vlade Srbije i predsednika SNS-a Aleksandra Vučića šta se desilo sa njegovim obećanjem da će se funkcioneri Srpske napredne stranke odreći duplih funkcija ili će u protivnom biti izbačeni iz stranke.

“Na žalost građana, ova vlast niti ima etike, niti odgovornosti, a od principa samo onaj ‘laži i odlaži’”, ocenila je Nova stranka pozvala SNS da iskljucic iz članstva Milovančeva i Milićevića.

(Autonomija)

Podelite ovu stranicu!