Nova stranka: Država se povukla iz medija i ustupila mesto SNS-u

Primer Novosadske SNS televizije

30. mar 2016

Nova stranka saopštila je danas da je privatizacija medija u Srbiji obavljena na “katastrofalan i netransparentan” način i ocenila da je rezultat toga činjenica da se država povukla iz medija, ali je svoje mesto ustupila Srpskoj naprednoj stranci (SNS), o čemu svedoči i primer privatizacije Novosadske televizije.

Nova stranka je u saopštenju za javnost optužila gradske vlasti u Novom Sadu da su mimo zakona nastavile da finansiraju Novosadsku televiziju i nakon što je privatizovana.

“Novosadska televizija se i dalje finansira novcem građana Novog Sada, a služi za propagandu Aleksandra Vučića i SNS-a. Očigledna je namera da se na ovaj način još više suzi medijski prostor i perfidnim metodama speči da se čuje kritička reč. Nova stranka će naći načina da građani saznaju o svim kriminalnim radnjama ljudi iz okruženja Aleksandra Vučića”, piše u saopštenju.

Nova stranka je podsetila da je vlasnica Novosadske televizije Aleksandra Martinović, koja je doskora bila suvlasnica preduzeća Prointer IT Solution, firme koja je za samo tri godine vlasti SNS-a povećala prihode sa 15 miliona na “neverovatnih” 1,8 milijardi dinara i postala suvlasnik lanca trgovina WinWin.

Ugovorena cena za Novosadsku televiziju nije izmirena u celosti, ta televizija ne izmiruje obaveze prema Javnom preduzeću Poslovni prostor, a ne uplaćuje “ni dinar” Regulatornom telu za elektronske medije na ime naknade za emitovanje programa, navodi se u saopštenju.

(Autonomija)

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Božanstvo
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga