Nova stranka: Autonomija nije moneta za potkusurivanje

Svaka priča o decentralizaciji sa Vučićem besmislena

29. juna 2015

Vladavina Aleksandra Vučića zasnovana je na principu „laži i odlaži“, a na žalost građana Vojvodine taj princip usvaja i Nenad Čanak i Liga socijaldemokrata Vojvodine, saopštila je danas Nova stranka.

U saopštenju Nove navodi se da to dokazuju dve neistine koje je izneo predsednik LSV, kao i izjava da se Vučiću daje 365 dana da ispuni svoja obećanja.

„Prva neistina je da će jedno od tri pravna lica: EPS Proizvodnja, EPS Distribucija i EPS Snabdevanje, u reorganizovanom EPS-u imati sedište u Novom Sadu, kako je to i predložila Nova stranka. U Novom Sadu će biti  sedište samo  jedne tehničke službe, dok će sedište pravnog lica EPS Distribucija biti u Beogradu“, piše u saopštenju.

U njemu se ocenjuje da je druga neistina da nijedan privredni subjekat nije vraćen u Vojvodinu u poslednjih 15 godina.

„Omnibus-zakonom iz 2002. godine je AP Vojvodini vraćeno više od dvadeset nadležnosti i upravljanje nekim javnim preduzećima i to gospodin Nenad Čanak dobro zna.  Nonsens je postavljati bilo kakav rok Aleksandru Vučiću koji nijedno svoje obećanje nije ispunio. Pri tome, premijer ne misli da vlast treba da bude koncentrisana u Beogradu nego u jednom čoveku, tako da je svaka priča o decentralizaciji sa njim besmislena“, poručili su u Novoj stranci.

U toj stranci su ocenili i da je decentralizacija civilizacijska i demokratska tekovina.

„Pokrenuta je inicijativa za promenu Ustava i u tom procesu Nova stranka će se boriti za ustavni okvir koji će AP Vojvodini ostaviti nadležnosti koje sigurno neće biti manje od nadležnosti definisanih omnibus-zakonom iz 2002. godine. Vlast SNS-a koja ne vidi sve prednosti decentralizacije, odnosno prenosa prava i obaveza na niže nivoe vlasti, ne može ništa dobro doneti građanima Vojvodine. Nova stranka još uvek veruje da je toga svestan i Nenad Čanak“, piše u saopštenju.

(Autonomija)

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Druga runda
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga