Nova: SNS otima Elektrovojvodinu

Ova vlast je kontinuitet politike iz devedesetih godina, kada je Vojvodina devastirana i opljačkana

04. maja 2015

Nova stranka optužila je danas Srpsku naprednu stranku (SNS) da od građana Vojvodine “otima” kompaniju Elektrovojvodina, “pod maskom” reorganizacije Elektroprivrede Srbije (EPS).

“Otimanje Elektrovojvodine pod maskom reorganizacije EPS-a je prelilo čašu nezadovoljstva i pokazalo da je ova vlast samo kontinuitet politike vlasti iz devedesetih godina, kada je Vojvodina devastirana i opljačkana”, navela je Nova stranka u saopštenju za javnost.

Ta stranka je predložila da buduće jedinstveno privredno društvo bude zasnovano na Elektrovojvodini kao najboljem delu EPS-a i da sedište te nove kompanije bude u Novom Sadu.

“Na taj način će se na delu pokazati smisao reorganizacije, suština decentralizacije i otkloniće se svaka sumnja o ukidanju autonomije Vojvodine. Ukoliko se ovaj predlog ne prihvati, svim građanima Vojvodine će biti jasno da je vladajućoj kliki jedino važno da osvoje Vojvodinu, ukinu autonomiju i opljačkaju sve što je preostalo od njenih resursa”, ocenila je Nova stranka.

U saopštenju se podseća da Elektrovojvodina zapošljava više od 2.500 radnika, ostvaruje dobit veću od 20 miliona evra i po raznim osnovama lokalnim samoupravama u Vojvodini prihoduje više od šest miliona evra.

Elektrovojvodina je najuspešnije distributivno preduzeće u sistemu EPS-a po svim parametrima sa 40 milona evra investicija godišnje, navela je Nova stranka.

(Autonomija)

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Setva
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga