Nova: Smene na RTV nastavak Vučićeve inkvizicije

RTV 1999. godine pretrpela jedno rušenje, ali ovo koje sledi mnogo je pogubnije

18. maja 2016

Smena sedmoro urednika informativnog programa Radio-televizije Vojvodine najgrublja je instrumentalizacija javnog servisa koju sprovodi kartel SNS-ovaca, saopštila je danas Nova stranka.

U saopštenju se navodi da „napredni vandali“, kao svaka varvarska skupina kada se dokopa plena, u ovom slučaju je to AP Vojvodina, prvo gase svetla, a zatim kreću pljačka i bezakonje, te da im zato smeta objektivni javni servis koji treba upodobiti smenom svih urednika.

„Nekadašnji Miloševićev ministar dezinformisanja, koji je ostao upamćen kao medijski inkvizitor, a današnji tehnički premijer, sprovodi direktni genocid nad slobodnim i kritičkim izveštavanjem, a time i mišljenjem. Nije mu dovoljno što je medijsku sferu već previše zagadio plaćenicima dresiranim isključivo za satanizaciju političkih neistomišljenika. Nije mu dovoljno ni to što se histerično obrušava na svakog novinara koji se usudi da mu postavi pitanje koje mu nije po volji. Ništa od toga nije dovoljno Aleksandru Vučiću, odlučnog da uvede potpuni medijski mrak i onemogući da građani saznaju koji su pravi rezultati njegovog ‘boljeg života'“, piše u saopštenju Nove.

Zato, dodaje se, direktno udara i na javni servis, zaboravljajući da javni servis pripada građanima, a ne njemu. „Namerno je zaboravio da javni servis finansiraju građani Srbije, a ne on i njegovi kumovi, rođaci i bliski saradnici, i da je javni servis odgovoran građanima a ne Vladi ili bilo kojoj političkoj stranci“, dodaje se u saopštenju.

Nova je podsetila da je RTV 1999. godine pretrpela jedno rušenje i ocenila da je ovo koje sledi mnogo pogubnije jer se ruše kredibilitet, objektivnost i nezavisnost koji su građeni poslednjih 16 godina.

„Zato Nova stranka poziva profesionalne medije, građane, političke i nevladine organizacije da se najoštrije suprotstave Vučićevom teroru i njegovoj bezočnoj zloupotrebi medija. Pozivamo ih da stanu u odbranu retkih hrabrih novinara koji nisu podlegli pritiscima, već su zadržali odgovornost i nepristrasnost u svom izveštavanju. Jer, ako se ućutkaju mediji, biće ućutkana i demokratija“, navodi se u saopštenju.

(Autonomija)

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Ispirač
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga