Nova: Pokrajinska vlada se bahati

"Pokrajinska vlada je za zakup automobila od tri godine plate više nego što vrede novi automobili koje zakupljuju”

26. juna 2017

Vojvođanski odbor Nove stranke optužio je danas Pokrajinsku vladu da je “bahata” jer je zakupila službene automobile na tri godine i za to platila više nego što vrede automobili koje zakupljuju.

“Bahatost i bezobrazluk su discipline u kojima je naprednjačka vlast neprevaziđena. Međutim, Pokrajinska vlada je i tu uspela da postavi nove granice. Dok je većina građana Srbije na ivici egzistencije, pokrajinski vlastodršci su rešili da sebi priušte nove automobile. Da ih ne bi optužili da kupuju nove automobile u vreme demagoških priča o štednji, uspeli su da urade još goru stvar – da za zakup od tri godine plate više nego što vrede novi automobili koje zakupljuju”, piše u saopštenju.

Nova stranka je uz saopštenje dostavila i dokumentaciju iz koje se vidi da će za trogodišnji zakup deset automobila (tri škode superB i sedam škoda fabia) platiti preko 17 miliona dinara.

“To je novac koji je otet od građana Srbije. Taj iznos je veći od vrednosti novih automobila koje zakupljuju, a cena zakupa će biti i veća ukoliko se naprednjačka gospoda bude vozikala više od 80 kilometara dnevno”, navodi se u saopštenju za javnost.

Optužili su Srpsku naprednu stranku da ima “recept” za nameštanje tendera, kroz samo jednu ponudu čiji je iznos jednak procenjenoj vrednosti nabavke.

“Ovde su otišli korak dalje pa je vrednost ugovora za više od milion dinara veća od procenjene vrednosti uz, podrazumeva se, samo jednu ponudu. Očigledno da se svi nivoi naprednjačke vlasti u rasipništvu ugledaju na svoga šefa koji pravi dve inauguracije sa 5.000 zvanica. Zbog toga građani moraju da se zapitaju gde su granice njihove bahatosti, bezobrazluka i korupcije. A vlastodršci treba da imaju na umu onu narodnu izreku: ‘Možeš kako hoćeš, ali ne možeš dokle hoćeš’”, piše u saopštenju.

(Autonomija)

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Tvoje lice zvuči poznato
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga