Nova onlajn emisija NDNV-a za Svetski dan slobode medija

Emisija u nedelju u 5 do 12

02. maj 2020

Nezavisno društvo Novinara Vojvodine za 3. maj priprema novu onlajn emisiju “Mediji u vanrednom stanju“ posvećenu položaju profesionalnih medija u Srbiji, izveštavanju tokom vanrednog stanja i stanju medijskih Sloboda u Srbiji.

NDNV je u najavi emisije ocenio da je u Srbiji tokom aktuelnog vanrednog stanja vlast dodatno zaoštrila odnose prema nezavisnim medijima, a rezultat toga bilo je usvajanje Zaključka o informisanju u vreme pandemije korona virusa.

„Na osnovu tog zaključka uhapšena je novinarka Ana Lalić jer je napisala tekst o nedostatku zaštitne opreme u Kliničkom centru Vojvodine“, naveo je NDNV i podsetio da je Srbija na najnovijoj godišnjoj rang listi medijskih sloboda Reportera bez granica pala za još tri mesta.

Šta je doprinelo tom padu, da li je Vlada Srbije Zaključkom o informisanju htela da uvede cenzuru i zastraši novinare i koliko je važna novinarska solidarnost u teškim vremenima za novinarstvo u Srbiji, neka su od pitanja o kojima će govoriti novinarke Antonela Riha i Ana Lalić i urednik portala Fake news tragač Stefan Janjić.

Kako je najavljeno, u emisiji će biti reči i „o orkestriranoj kampanji tabloida i televizija sa nacionalnom frekvencijom na slobodne medije, odluci Kriznog štaba da u jednom trenutku zabrani dolazak novinara na pres konferencije, kao i napadima funkcionera vladajuće koalcije i poslanika u Skupštini Srbije na slobodne medije“.

NDNV je serijal emisija “NDNV Media Hub” pokrenuo 2. aprila povodom privođenja koleginice Ane Lalić.

Emisije će se emitovati u 5 do 12 na Fejsbuk stranici Nezavisnog društva novinara Vojvodine.

(Autonomija)

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: 2021
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga