Nova Ljubljanska banka prodaje Mercator Agrokoru

Nova Ljubljanska banka (NLB) donijela je uz suglasnost slovenske vlade odluku o prodaji svojih dionica koncernu Agrokor, javljaju slovenski mediji

14. juna 2013

Nova Ljubljanska banka (NLB) donijela je uz suglasnost slovenske vlade odluku o prodaji svojih dionica koncernu Agrokor, javljaju slovenski mediji.

Slovenski radio, koji se poziva na neslužbene navode, tvrdi da se je NLB u četvrtak kao prva u članica u konzorciju koji je pregovarao s Agrokorom o prodaji ukupno 53 posto dionica najvećeg slovenskog trgovačkog lanca odlučila na potpisivanje ugovora, uz odobrenje vlade.

Isto javlja i ljubljansko Delo, uz ocjenu da će se s prodajom sada vjerojatnu suglasiti i ostali članovi prodajnog konzorcija sastavljenog od banaka i skupine Pivovarne Laško (PL) čiji nadzorni odbor prema očekivanju odluku treba donijeti danas.

‘Delo’ javlja da je Agrokor u završnim pregovorima vlasnicima ponudio 120 eura po dionici Mercatora, te da bi prema tome ako ga u cijelosti preuzme vlasnici dobili ukupno 450 milijuna eura. ‘Snažno podržavamo Agrokor i njegovo preuzimanje Mercatora’, rekao je u razgovoru za ‘Delo’ Axel Reiserer iz Europske banke za obnovu i razvoj (EBRD).

(Slobodna Evropa)

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Setva
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga