- Autonomija - https://www.autonomija.info -

Nova: Jučerašnji miting uvod u diktaturu

Pokrajinski odbor Nove stranke ocenio je danas da jučerašnji  miting „Stop anarhiji“ u Novom Sadu nije protest protiv opozicije nego demonstracija sile od strane vlasti protiv građana koji se bore za slobodu govora i informisanja.

Vojvođanska Nova je u saopštenju istakla da nijedna demokratska vlast ne organizuje mitinge protiv opozicije i da je to odlika samo autoritarnih režima. U saopštenju se ocenjuje da je jučerašnji, naizgled besmisleni miting, mnogo opasniji jer je demonstracija vrhunske bahatosti i bezobrazluka.

„Građanski protest protiv ukidanja slobode informisanja, koji organizuju zaposleni u javnom servisu RTV Vojvodine zbog protivzakonitog smenjivanja urednika i novinara, iskorišćen je kao povod za miting protiv slobode mišljenja i izražavanja. Ovaj miting vlast nije organizovala protiv bivše pokrajinske vlasti, još manje protiv opozicije. Ovo je miting protiv slobode javne reči, protiv demokratije koju žele da nazovu anarhijom“, piše u saopštenju pokrajinskog odbora Nove.

U njemu se dodaje da je jučerašnji događaj bio miting zastrašivanja svakoga ko drugačije misli i ima hrabrosti to da kaže.

„Ponovo su se vratili termini ‘strani plaćenici’, ‘izdajnici’, ‘rušioci poretka’, ‘anarhisti’ i ovim počinje sezona lova na sve slobodnomisleće ljude. U Novom Sadu je danas vlast  simbolično i primereno 21. veku organizovala ukidanje slobode onako kako su 1933. godine to učinili indoktrirani studenti spaljujući knjige u Berlinu na Trgu opere“, navodi se u saopštenju.

Pokrajinski odbor Nove stranke je pozvao vlastodršce da prestanu sa  organizovanjem besmislenih mitinga i da počnu da se bave rešavanjem problema  građana. Ta stranka je upozorila i da je organizovanje kontramitinga protiv novinara i građana koji drugačije misle napad na slobodu i demokratiju.

„Ovakvi mitinzi su početak puta u diktaturu i mrak sa početka prošlog veka“, poručuje se u saopštenju.

(Autonomija)  

Podelite ovu stranicu!