Nova jogurt revolucija?

Iza protesta stoji SNS? Ješić optužio Salford

24. feb 2013

Više stotina građana protestovalo je danas ispred zgrade Vlade Vojvodine gde su prosuli više stotina litara mleka označivši pokrajinsku vladu kao glavnog krivca za aferu.

Oni su kazali da iza protesta ne stoji niko, već da su se okupili neformalno i spontano.

Organizacija koja se predstavila kao Asocijacija proizvođača mleka Vojvodine pozvala je u subotu građane na današnji protest, a od toga se ogradila Centralna asocijacija proizvođača mleka Vojvodine, koja je navodne organizatore protesta, nazvala „fantomskom“ organizacijom.

Neki od prisutnih građana kazali su novinarima da su na protest došli na poziv lokalnih odbora Srpske napredne stranke (SNS). Okupljeni građani su rekli da su došli da zaštite svoju proizvodnju i optužili Vladu Vojvodine da je svojim izjavama nanela nemerljive štete primarnim proizvođačima.

Oni su upućivali uvredljiva poruke na račun vojvođanskog sekretara za poljoprivredu Gorana Ješića i pokrajinskog premijera Bojana Pajtića. „Oni nas uništavaju sa svojim izjavama. Moje krave su zdrave i sve srpske krave su zdrave“, rekao je proizvođač iz Titela Milovan Trivunović.

Ješić je okupljenima rekao da će Vlada Vojvodine učiniti sve da pomogne malim proizvođačima. Dodao je i da Vlada Vojvodine nije uzrok problema.

„Uzrok problema su oni isti koji su meni nudili pare, pa su ih očigledno dali nekom drugom i sada je taj drugi uzrok problema“, rekao Ješić i pozvao proizvođače na razgovor u Vladu Vojvodine. Na pitanje ko je konkretno vršio pritiska na njega, on je odgovorio investicioni fond Salford.

Ispred zgrade Vlade Vojvodine tokom protesta bila su parkirana i četiri traktora, a skup je obezbeđivala policija.

(Beta) 

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Setva
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga