Nova: Građani platili priključak privatnoj firmi

Novosadska toplana: Nismo u sprezi sa privatnim investitorima

16. nov 2015

Novosadski odbor Nove stranke saopštio je danas da je priključak na vrelovod objekta od trinaest spratova u centru Novog Sada, koji gradi privatna firma „Galens“, platili građani Novog Sada.

U saopštenju Nove se objašnjava da su gradske vlasti odlučile da izvrše rekonstrukciju magistralnog vrelovoda u Čika Stevinoj ulici, koja je potpuno rekonstruisana pre par godina i kroz koju zapravo ne prolazi magistralni vrelovod.

Ta stranka je istakla i da su „pod maskom rekonstrukcije magistralnog vodovoda“ Novosađani platili priključak za „Galens“ 30 miliona dinara, dok je ta firma platila svega 798 hiljada dinara.

„Da se radi o koruptivnoj sprezi vlasti i privatnih interesa dokazuje i to što je ‘Galens’ bio jedan od sponzora novogodišnjeg dočeka 2015. godine“, dodaje se u saopštenju novosadske Nove stranke.

U njemu se ocenjuje da gradska vlast rasipa novac građana i preliva ga u privatne džepove, te da je očigledno da novca ima, ali da njime raspolažu „bahate i korumpirane interesne organizacije“.

Novosadska toplana: Nismo u sprezi sa privatnim investitorima

Javno komunalno preduzeće Novosadska toplana demantovalo je večeras navode Nove stranke da je “pod maskom” rekonstrukcije magistralnog vrelovoda omogućila priključenje objekta jednog privatnog investitora.

“Saopštenje Nove stranke zasnovano je na pretpostavkama i potpuno netačnim informacijama i podacima”, navela je Novosadska toplana u saopštenju za javnost.

To preduzeće je dodalo da posluje transparentno i da stoji na raspolaganju predstavnicima Nove stranke za proveru tačnosti informacija, kao i medijima.

Novosadska toplana je u saopštenju za javnost iznela i podatke o aktuelnim radovima na vrelovodu, za koje je navela da svedoče o tome da privatnom investitoru, kompaniji “Galens”, nije izašla u susret ni na koji način i da je sve urađeno po zakonu.

(Autonomija)

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Aktivisti
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga