Nova glupost u Novom Sadu: Javno preduzeće psu dalo ime Kokainka

Psu promenjeno ime u "Nađa" tek na intervenciju organizacije za zaštitu životinja

22. jan 2015

Novosadsko Javno komunalno preduzeće Zoohigijena, na intervenciju udruženja za zaštitu životinja, promenilo je ime napuštenog psa kojeg su prvo bili nazvali “Kokainka”, u “Nađa”.

Udruženje za zaštitu životinja uputilo je javni dopis Zoohigijeni i gradonačelniku Novog Sada, sa upozorenjem da se na sajtu tog JKP, u odeljku “Galerija”, na kojem se nude napušteni psi na usvajanje “ukloni neprimereni sadržaj”.

Zoohigijena je na sajtu za “Kokainku” bila napisala: “Kokainka je mešanac doge argentino, stara 1,5 godinu. Izuzetno je energična, vuče na povocu, vesela, blesava, razigrana i druželjubiva s ljudima. Idealna je za veliko dvorište po kom će moći da trči, da se igra i troši energiju sa vlasnikom koji će joj posvetiti pažnju”.

“Zahtevamo da psu koga ste nazvali Kokainka odmah promenite ime i da utvrdite odgovornost svih zaposlenih koji su psu dali ime i oglasili ga pod tim imenom na zvaničnom sajtu preduzeća”, naveo je Link plus u dopisu.

Kokainka pasZoohigijena je promenila ime tog belog psa i dala mu ime Nađa, a opis i četiri fotografije su ostali isti.

Link plus je saopštio da je njihov zahtev usvojen, ime psa je promenjeno u “Nađa”, ali je u adresi stranice i dalje bilo ostalo staro ime, tako da je bilo neophodno da se, na novu intervenciju Link plusa, stranica obriše i da se oglas za “Nađu” ponovo postavi, pa je upućen i drugi zahtev JKP Zoohigijena i veterina Novi Sad.

“I drugi zahtev je ispunjen. Zahvaljujemo JKP Zoohigijena i veterina na brzoj reakciji, a prelepoj Nađi želimo srećan novi dom i srećnu porodicu!”, naveo je Link plus u saopštenju za javnost.

To udruženje je podsetilo da JKP Zoohigijena i veterina Novi Sad organizuje posete dece i javne aktivnosti u kojima učestvuju deca, kao i da upotreba i promet opojnih droga predstavljaju krivično delo, a njihovo oglašavanje je zabranjeno zakonom.

(Autonomija)

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Mali šef
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga