Nova FB emisija NDNV-a: Migranti u obruču

Opasne bezbednosne i populističke igre

20. maj 2020

“Migranti u obruču” naziv je nove Fejsbuk emisije Nezavisnog društva novinara Vojvodine (NDNV), koja će biti emitovana u četvrtak u podne, a baviće se aktuelnim tenzijama u migrantskoj krizi i kontroverznoj odluci o upotrebi Vojske Srbije na teritoriji Opštine Šid u obezbeđenju centara za azil i prihvatnih centara.

Učesnici emisije biće PR Komesarijata za izbeglice i migracije Svetlana Palić, aktivista Info parka Gordan Paunović i novinarka Natalija Jakovljević. Emisiju će voditi mlada novinarka NDNV-a Sanja Kosović.

“Da li je postojala objektivna potreba za angažovanje vojske u obezbeđivanju migrantskih centara u Šidu ili je reč o populizmu? Da li je bezbednost stanovnika tog područja zaista bila ugrožena ili je reč o potezu u službi izborne kampanje? Koji su uzroci kreiranja antimigrantske atmosfere u društvu, a koje su moguće posledice?”, neka su od pitanja o kojima će se razgovarati u emisiji.

“Kako je moguće da se u Srbiji na antimigrantskoj politici formiraju paralelne ‘bezbednosne’ strukture koje uzimaju zakon u svoje ruke a da država na to ne reaguje? Preuzima li vlast narativ od antimigrantskih grupa, u svrhu prikupljanja dodatnih desničarskih glasova?”, dodatna su pitanja za emisiju.

Emisija će biti realizovana na Fejsbuk stranici Nezavisnog društva novinara Vojvodine, a projekat je podržala Trag fondacija u okviru programa “Aktivne zajednice”.

NDNV je serijal emisija “NDNV Media Hub” pokrenuo početkom aprila povodom privođenja novinarke portala Nova.rs i članice Upravnog odbora NDNV-a Ane Lalić.

(Autonomija)

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Podešavanje
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga