Nova FB emisija NDNV-a: Ljudska prava u defektnoj demokratiji

Emisija u četvrtak u podne

06. maj 2020

“Ljudska prava u defektnoj demokratiji” naziv je nove Fejsbuk emisije Nezavisnog društva novinara Vojvodine (NDNV), koja će biti emitovana u četvrtak u podne, a baviće se ograničavanjem ljudskih prava i građanskih sloboda tokom vanrednog stanja u Srbiji i položajem i perspektivom nevladinih organizacija u društvu, saopštio je danas NDNV.

Učesnici emisije biće direktor Fondacije za otvoreno društvo Srbije Milan Antonijević, direktor Centra za regionalizam Aleksandar Popov i izvršna direktorica Građanskih inicijativa Maja Stojanović, dok će voditelj biti predsednik NDNV-a Norbert Šinković.

“U najnovijem izveštaju Fridom Hausa, Srbija je izgubila epitet ‘delimično konsolidovane demokratije’ i dobila novi – tranzicione zemlje, odnosno zemlje ‘hibridnog režima’. A prema istraživanju ovogodišnjeg indeksa Transformacija, fondacije Bertelsman, koji prati razvoj demokratije, Srbija je svrstana u kategoriju ‘defektnih demokratija’ zbog pritisaka na medije i slobodu mišljenja i dominacije izvršne vlasti nad zakonodavnom”, naveo je NDNV.

Dodali su da se postavlja pitanje da li se urušava demokratski poredak u zemlji i koja je uloga civilnog sektora u odbrani ljudskih prava i demokratije.

Emisija će biti emitovana na Fejsbuk stranici Nezavisnog društva novinara Vojvodine.

NDNV je serijal emisija “NDNV Media Hub” pokrenuo početkom aprila povodom privođenja novinarke portala Nova.rs i članice Upravnog odbora NDNV-a Ane Lalić.

(Autonomija)

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Podešavanje
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga