Nova: Falsifikovani i aktivisti SNS

Formiran Centar za prijavu nasilja i zastrašivanja u predizbornoj kampanji koji će voditi Vesna Rakić Vodinelić

17. dec 2015

Gradski odbor Nove stranke u Novom Sadu ocenio je danas da je Srpska napredna stranka (SNS) do sada zdrav razum građana vređala falsifikovanim ličnim kartama, krađom identiteta i bugarskim falsifikovanim potpisima, a da sada imaju i falsifikovane aktiviste.

Nova je u saopštenju ocenila da je sramnim saopštenjem o krivičnim prijavama za lažne aktiviste novosadski SNS prevazišao i svoje najviše funkcionere u  drskosti i bezobrazluku.

„Građani Novog Sada su već duže vreme izloženi torturi i zastrašivanju od strane aktivista Srpske napredne stranke. To su ljudi koje je muka naterala da na  ažurnim spiskovima evidentiraju i obeleže sve one koji ne podržavaju autokratski režim Aleksandra Vučića. Neki od tih nevoljnika su vrlo ostrašćeni,  jer se svojski  trude da zarade posao koji im je obećan, pa je veliki broj građana zabrinut za svoju bezbednost“, piše u saopštenju Nove stranke u Novom Sadu.

U njemu se ocenjuje i da su novosadski čelnici SNS-a svesni nezadovoljstva građana zbog represije koju sprovode, te otuda i saopštenje i, kako se navodi, laž o falsifikovanim aktivistima.

Novosadski odbor Nove stranke je izrazio zabrinutost za uslove u kojima će se održati predstojeći  izbori i naveo da insistira da SNS odgovori na poziv opozicije za razgovor o slobodnim izborima.

„U društvu u kome su uništene sve institucije, gde je na vlasti autentični autokrata i gde je strah dominantan osećaj  je nemoguće održati fer i demokratske izbore. Zbog toga je Nova stranka formirala Centar za prijavu nasilja i zastrašivanja u predizbornoj kampanji  na čijem je čelu najveći autoritet u oblasti prava Vesna Rakić Vodinelić. Nova stranka  poziva građane da prijave svaki oblik nasilja i ugroženosti“, poručuje se u saopštenju.

(Autonomija)

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Razbibriga
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga