Nova akcija za očuvanje zelenih površina u Novom Sadu

Gradski parkovi mogu postati mesta okupljanja i svojevrsna kulturna scena

18. sep 2015

Građanska inicijativa „Sačuvajmo park kod Muzeja“ najavila je danas da će u subotu u parku kod Muzeja savremene umetnosti Vojvodine organizovati celodnevni program za decu i odrasle.

Aktivisti su poručili da nastavljaju sa akcijama za očuvanje zelene površine i ukazivanjem da zaboravljeni gradski parkovi mogu postati mesta okupljanja i svojevrsna kulturna scena.

U subotu će u parku kod Muzeja savremene umetnosti Vojvodine biti postavljen bioskop na otvorenom u kojem će biti prikazan nagrađivani dokumentarni film „Goli“ rediteljke Tihe Gudac. Projekcija počinje u 20:30 časova na platou ispred muzeja.

U parku će biti održana i edukativno-kreativna radionica za decu „Šta će nama drvo?“, koja počinje u 17 časova.

U najavi inicijative „Sačuvajmo park kod Muzeja“ se podseća da je Skupština grada 25. juna usvojila predlog o izmeni plana generalne regulacije kojim se predviđa izgradnja javne garaže na zelenoj površini.

Aktivisti su podsetili da park, u kojem se planira izgradnja garaže, čini deo starog jezgra grada i zaštićenu okolinu spomenika kulture Muzeja Vojvodine i Arhiva Vojvodine, te da se u njemu nalazi i Muzej savremene umetnosti Vojvodine.

Rani javni uvid izmene i dopune plana Generalne regulacije starog gradskog centra i područja Malog Limana u Novom Sadu završen je 10.avgusta, a prema nezvaničnim informacijama koje su aktivisti dobili, građani su Gradskoj upravi uložili preko 70 primedbi.

Građanska inicijativa je tokom leta sakupila preko tri hiljade potpisa građana, koji se protive izgradnji javne garaže na zelenoj površini.

(Autonomija)

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Lovac
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga