Nova akcija prikupljanja pomoći za azilante

Potrebna garderoba, oprema za bebe...

23. dec 2014

Subotičko udruženje poljoprivrednika „Botanička asocijacija Talija“ (BAT) pozvala je danas građane da pomognu azilantima u Subotici.

U saopštenju tog udruženja navodi se da su hitno potrebni majice, džemperi, duksevi, čarape, kape, šalovi, rukavice, ćebad, stvari za bebe, skafanderi, čizme i slično.

„Azilantima iz mnogih zemalja Bliskog i Dalekog istoka koji se skrivaju na raznim mestima u Subotici, poput napuštene ciglane ili gradske deponije, hitno treba pomoć oko velike borbe protiv zime. Tu gde se trenutno nalaze vladaju izuzetno loši higijenski uslovi, azilanti nemaju ni hranu ni vodu, ni mogućnost održavanja lične higijene. Budući da se radi o napuštenom prostoru, često cele porodice sa decom nemaju ni grejanje“, upozorava se u saopštenju BAT-a.

Prikupljanje garderobe, dodaje se, biće organizovano od četvrtka do subote od 8 do 14 časova na štandovima aktivista, a građani pitanja mogu uputiti na mejl: botanicka_asocijacija_talija@yahoo.com .

U saopštenju se poziva na širenje apela za pomoć, kako bi odziv na akciju bio što bolji, a za svakoga ko donese pomoć, kao znak zahvalnosti, BAT će omogućiti prevoz i besplatan ulaz na sajamska dešavanja u maju na Poljoprivrednom sajmu u Novom Sadu.

(Autonomija)

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Setva
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga