Noć muzeja 17. maja

Do sada se prijavilo 190 institucija kulture

20. feb 2014

Manifestacija Noć muzeja 2014. godine biće organizovana u subotu, 17. maja, a do sada se prijavilo 190 institucija kulture u Beogradu i 28 gradova u Srbiji, najavila je umetničko-produkcijska grupa „Noć muzeja“.

Direktorka i osnivač manifestacije Ana Jovanović rekla je da će programi 11. Noći muzeja ponovo biti organizovani uz minimalnu finansijsku pomoć države, dok će ostatak neophodnog novca biti prikupljen od sponzora i prodatih ulaznica.

„Noć muzeja je pravi srpski uspešni brend. Ova manifestacija među prvima radila je ozbiljno na ideji decentralizacije kulture, pa se odlični programi u jednoj noći mogu videti širom Srbije“, rekla je Jovanović.

Umetničko-produkcijska grupa „Noć muzeja“ predstaviće monografiju povodom decenije postojanja manifestacije, o kojoj su govorili Irina Subotić, Milica Cukić, Nađa Ivanji Švab, Nela Antonović, Velimir Ćurgus Kazimir i brojni drugi.

Jubilarna 10. Noć muzeja, prošle godine održana je u 68 gradova i mesta Srbije, na 60 lokacija u Beogradu i 345 u celoj Srbiji, a po broju učesnika bila je na trećem mestu u Evropi.

Noć muzeja u Srbiji i ove godine biće deo Evropske Noći muzeja u kojoj tradicionalno učestvuje više od 30 zemalja i skoro 3.200 muzeja.

(Beta)

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Lovac
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga