Nju Džersi zabranjuje terapije konverzije gejeva

Zastupnici prava homoseksualaca tvrde da takva praksa šteti mladim ljudima zato što im se govori da nije prihvatljivo da budu to što jesu

20. avg 2013

Guverner Nju Džersija danas je potpisao zakon o zabrani izdavanja licenci za terapeute koji pokušavaju da tinejdžere homoseksualce preobraze u heteroseksualce.

Dosad je izdavanje licence za tu spornu praksu u SAD već ukinula Kalifornija. Zastupnici prava homoseksualaca tvrde da takva praksa šteti mladim ljudima zato što im se govori da nije prihvatljivo da budu to što jesu.

Neke konzervativne organizacije s druge strane navode da bi zabrana na takozvanu terapiju konverzije ograničila mogućnosti roditelja da rade ono što smatraju da je u najboljem interesu njihove dece.

Guverner Nju Džersija Kris Kristi, koji je član Republikanske partije i katolik, rekao je da veruje da su homoseksualci rođeni kao takvi i da homoseksualnost nije greh.

Kristi je rekao da zdravstveni rizici pokušaja promene seksualne orijentacije mladih nadmašuju zabrinutost da vlada ograničava pravo roditelja na izbor. Dodao je da su među mogućim negativnim posledicama depresija i čak samoubistvo.

(Beta)

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Setva
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga