Njilaš razgovarao sa predstavnicima UN

Za proces evropskih integracija i punopravno članstvo Srbije u EU najbitnija je stabilna politička situacija

07. apr 2016

Pokrajinski sekretar za obrazovanje, propise, upravu i nacionalne manjine Mihalj Njilaš primio je danas direktorku kancelarije UN u Beogradu i predstavnicu generalnog sekretara UN Simonu – Mirelu Mikulesku i zamenika direktora kancelarije UN u Beogradu Denisa Besedića, saopšteno je danas iz Biroa za informisanje.

Kako se objašnjava, u uvodnom delu sastanka visoka predstavnica UN se zahvalila na prijemu i prilici da se sastane sa pokrajinskim sekretarom i dodala da je rad Ujedinjenih nacija u Srbiji usmeren na poslove monitoringa i analitičkog rada.

Njilaš je izrazio svoje zadovoljstvo zbog posete i predstavio rad Sekretarijata u oblasti zaštite prava nacionalnih manjina.

U saopštenju se navodi da je pokrajinski sekretar dodao i da sekretarijat pokriva i oblast obrazovanja, propisa i uprave.

Njilaš je istakao značaj Akcionog plana za ostvarivanje prava nacionalnih manjina koji predstavlja važnu osnovu za lakše savladavanje puta Republike Srbije ka EU i otvaranje Poglavlja 23 u okviru pristupnih pregovora.

Pokrajinski sekretar je dodao da je za proces evropskih integracija i punopravno članstvo Srbije u EU, najbitnija stabilna politička situacija.

U saopštenju se navodi da je direktorka kancelarije Ujedinjenih nacija u Beogradu istakla značaj Vojvodine u istorijskom i kulturološkom smislu, kao i potrebe očuvanja veoma bogate etničke strukture.

Simona-Mirela  Mikulesku je naglasila da su UN partner naše države i da podržava naše napore na putu ka Evropskoj uniji.

(Autonomija)

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Novi žeton, nova šansa
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga