NIS i sekretarijat za rad pomažu višku zaposlenih

Zamenik generalnog direktora NIS-a Dmitrij Fomenko rekao je da će svi korisnici socijalnog programa, ukoliko žele, biti uključeni u program i da je od 2009. godine NIS dobrovoljno napustilo 2.945 zaposlenih

21. jul 2011

Vojvođanski sekretarijat za rad i zapošljavanje i Naftna industrija Srbije (NIS) potpisali su danas sporazum o saradnji na projektu „Nova šansa“, koji je namenjen bivšim radnicima NIS-a radi lakšeg pronalaska novog zaposlenja.
Zamenik generalnog direktora NIS-a Dmitrij Fomenko rekao je nakon potpisivanja ugovora da sporazum podrazumeva zajednički rad na obukama, prekvalifikacijima, dokvalifikacijama, savetovanjima i umrežavanju, kao i razvoju preduzetništva.
„Želimo da svim korisnicima našeg socijalnog programa ponudimo više vrednih informacija i znanja, ali i motivacije i podrške za nastavak karijere u budućnosti“, rekao je Fomenko i dodao da će svi korisnici socijalnog programa, ukoliko žele, biti uključeni u program.
Fomenko je rekao da je od 2009. godine do danas NIS dobrovoljno napustilo ukupno 2.945 zaposlenih i da je svako od njih po godini radnog staža dobio 750 evra.
Prema njegovim rečima, saradnja sa Vladom Vojvodine omogućiće „da zajedno urade više za stabilizaciju ekonomskih prilika u Vojvodini i  jačanju lokalne infrastrukture za zapošljavanje“.
„Za grupu zaposlenih koja se ubraja u kategoriju osoba sa invaliditetom, a koje su stekle pravo da dobrovoljno napuste NIS, biće oformljene takozvane ’zaštitne radionice’, koje će u funkciji dobavljača određenih proizvoda i usluga direktno sarađivati sa NIS-om“, najavio je Fomenko.
Pokrajinski sekretar za rad i zapošljavanje Miroslav Vasin rekao je da će kroz zajedničku podršku realizaciji projekta „Nova šansa“,  koji sprovodi NIS, nezaposleni dobiti šansu za drugi radni put i usmerenje na buduće aktivnosti.
Vasin je najavio da će do kraja godine u Novom Sadu biti otvoren Centar za edukaciju nezaposlnih i da će deo bivših radnika NIS-a moći da se u njemu obučava za nove radne veštine.
„Otpremnine koje daje NIS daleko su veće od zakonskog minimuma i omoguhavaju ljudima da nađu novi posao. Naš zadatak je da im u tome pomognemo“, rekao je Vasin..

(Autonomija)

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Lovac
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga