NIN: Pripadnici BIA dobili poruke sa pozivom da se odreknu pomoći od 100 evra u ime patriotizma

NIN je preneo i da postoje sumnje da su slične poruke upućene i državnim službama i javnim preduzećima koji su "takođe pod kontrolom vladajuće stranke"

30. apr 2020

Svim pripadnicima Bezbednosno-informativne agencije (BIA) poslata je poruka kojom se pozivaju da se odreknu obećanih 100 evra „u ime patriotizma“, preneo je NIN u današnjem izdanju.

Ovaj nedeljnik je preneo da je proverio autentičnost poruke objavljene na društvenim mrežama u kojoj su pripadnici BIA pozvani da naprave spiskove „dobrovoljaca“ koji će se odreći najavljene pomoći države.

„Polazeći od toga da su naša primanja stabilna i da nisu niti će se dovoditi u pitanje, da su značajno veća u odnosu na prosek u zemlji, da su nam u prethodnom periodu uslovi za rad u velikoj meri unapređeni, kao i da se svi zajedno ponosimo pripadnošću firmi koja se uvek borila za dobrobit države, prirodno je da u trenucima kao što je ovaj, kada se država napreže do krajnjih granica, učinimo sve što je u našoj moći kako bi još jednom demonstrirali ko smo mi zapravo i kakvi smo kada je teško. Sada bismo to najbolje učinili dobrovoljnim odricanjem od znosa“, stoji u poruci koju je objavio NIN.

Navodi se da su pripadnici BIA zamoljeni da do 27. aprila do 10 časova „dostave spiskove pripadnika koji žele u ovome da učestvuju, po mogućstvu sa njihovim potpisima“.

NIN je preneo i da postoje sumnje da su slične poruke upućene i državnim službama i javnim preduzećima koji su „takođe pod kontrolom vladajuće stranke“.

(Beta)

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Lovac
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga