Nikoliću uspelo da iznervira i Grčku

"Intervju koji je predsednik Srbije dao nije ni u kom slučaju u skladu sa visokim nivoom odnosa između naše dve zemlje i dugotrajnom podrškom koju je Grčka pružala Srbiji u teškim vremenima"

25. okt 2012

Grčka je danas izrazila negodovanje zbog izjave predsednika Srbije Tomislava Nikolića skopskoj televiziji Sitel, da ima razumevanja za probleme sa kojima se Makedonija suočava, uključujući i njen spor sa Atinom oko imena.

Ambasadoru Srbije u Atini Draganu Županjevcu je po nalogu ministra spoljnih poslova Dimitrisa Avramopulosa izraženo negodovanje Grčke zbog stavova predsednika Nikolićam, izjavio je portparol grčkog ministarstva inostranih poslova Grigoris Delavekuras, a objavljeno je na sajtu Ministarstva.

Delevekuras je na brifingu za novinare precizirao da „taj konkretni intervju koji je predsednik Srbije dao nije ni u kom slučaju u skladu sa visokim nivoom odnosa između naše dve zemlje i dugotrajnom podrškom koju je Grčka pružala Srbiji u teškim vremenima“.

Portparol je dodao da taj intervju nije u skladu ni sa „tradicionalnim osećanjem prijateljstva koje povezuje dva naroda“.

„U skladu sa instrukcijama ministra spoljnih poslova Avramopulosa, generalni direktor ministarstva za politička pitanja preneo je srpskom ambasadoru negodovanje Grčke zbog navedenih stavova“ Nikolića, rekao je portparol grčkog ministarstva.

(Beta)

 

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Razbibriga
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga