Nikola Đuričko: U Srbiji je na delu diktatura partije

"Na sve što nam rade pristali smo u tišini"

14. nov 2019

Glumac Nikola Đuričko ocenio je da je u Srbiji na delu diktatura partije.

„Partija kao šef DB, policija je njihova. Politika, vlast je lukrativno mesto izuzetne zarade i ono je glavni problem ovog društva. Ovde je kum šef DB, policija nema snage, Skupština je totalno rasturena, nemate debatu na televiziji“, ocenio je Đuričko u razgovoru za NIN.

On navodi „da smo na sve što nam rade pristali u tišini“ i da bi “ kada bismo se vratili na tri osnove poluge vlasti, u tri poteza promenili situaciju“.

Policija mora da bude slobodna, da služi građanima, a ne vlasti, sudstvo takođe, a i Skupština mora da bude mesto gde se razgovara“, objasio je Đuričko.

On je naveo da sudstvo mora da pokaže kičmu i kaže „partijo izvini, sačekaj malo, pokaži kako se finansiraš, koji je promet od državnih para u tvojoj kasi“, ali i da već sada vidi da je Srbija kao „Andergraund“, komad Duška Kovačevića.

„Neko živi u kući na Dedinju, a nas drži u podrumu i priča kako su svi protiv nas, ali kako moramo da stegnemo kaiš i kako će jednog dana sigurno zasijati sunce negde u daljini. Samo još malo da vam uzmem penziju, ali ovo kad krene, to će biti pesma. To je Srbija, ukratko. I stalno nas plaše da su svi protiv nas, Evropa, Hrvati, da smo bili jedni protiv drugih, da je Bane (Trifunović) protiv nas, da jede srpsku zastavu… Sve su to budalaštine kojima skreću pažnju sa kriminala u kojem su ogrezli preduboko i sada više nemaju gde nazad. Sada će oni to da brane našim životima. Kao i do sada što su radili“, zaključio je Đuričko.

(Beta, foto: Medija centar Beograd)

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Razbibriga
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga