New Order izazvao bujicu emocija

Druge večeri festivala 35.000 posetilaca

14. jula 2012

Zvezde druge večeri Exita, britanski bend New Order, izašao je na glavnu binu tačno u ponoć i pred velikim brojem obožavalaca počeo nastup jednim od svojih najvećin hitova, pesmom Crystal.

Nju order su oformili članovi legendarnog benda Joy Division u Manchesteru 1980. godine, nakon smrti njihovog lidera, pevača i tekstopisca Iana Curtisa.

Bend je bio sjajno raspoložen za svirku i činilo se na početku da ih publika ne prati u dovoljnoj meri, ali se taj utisak tokom koncerta drastično promenio u korist benda.

Momenat koji je izazvao najjače emocije u publici bili su prvi taktovi velikog hita benda Joy Division pod nazivom “Isolation”, koju su nekadašnje kolege preminulog Curtisa odsvirale kao šestu po redu.

Koncert New Ordera bio je svojevrsna „hit parada” sa njihovih dosadašnjih osam studijskih albuma, a tačke usijanja u publici desile su se tokom izvođenja numera „True faith – 94”, „Bizarre Love Triangle”, i hita „Blue Monday”.

Novosadska publika pozvala je bend na bis kada su odsvirali pesmu “Transmission” i jednu od najlepših ljubavnih pesama “Love will tear us apart again”.

Na glavnoj bini pre New Ordera ordera nastupio je bend Hercules and the Love Affair iz Njujorka, koji je svirao pred mnogo manje publike nego što je to uobičajeno za glavnu binu.

Dance arena, bina elektronske muzike, ove godine je najveća do sada i mnogobojni ljubitelji ovog muzičkog pravca mogu da uživaju u posebno osmišljenom osvetljenju, laserskim svetlosnim efektima, konfetama i balonima.

Sjajna atmosfera, dodatno podstaknuta plesačicama i odličnim ozvučenjem, nastala je tokom nastupa DJ Luciana, koji je za gramofone došao oko 4 časa ujutru.

Dance arena je bina poznata po tome da publika sa nje odlazi poslednja, a ni jutro drugog fetivalskog dana nije bilo izuzetak, jer je tek oko pola sedam pred razigrane najupornije ljubitelje zabave izašao DJ Kenny Larkin.

Jedan od najzanimljivijih nastupa druge večeri Egzita bili su svakako i The Toy Dolls, engleski pank-rok bend, koji je na Fusion bini u pravom smislu reči zabavljao mnogobrojne fanove.

Bend je svirao gotovo dva sata, tokom kojih su odjekivali veseli ritmovi i šaljivi stihovi, vratolomije i grimase, a publika je u glas sa bendom otpevala, između ostalih i simpatični hit „Nelly the Elephant” i „I’ve got asthma”.

Na Fusion bini su od početka programa nastupali i publici uvek omiljeni domaći bendovi Jarboli i Goblini, a dobru atmosferu napravile su i zagrepčanke Lollobrigida, koje su na Exitu nastupale već nekoliko puta.

Drugo veče Exita proteklo je u znaku maskenbala povodom petka 13. te su se na Petrovaradinskoj tvrđavi mogli sresti mnogobrojni maskirani posetioci inspirisani likovima iz filmova, bajki, šou biznisa ili životinjskog sveta.

Organizatori su ideju za organizovanje maskenbala i karnevala dobili jer se drugo veče 13. Exita održava tokom petka 13. o kome postoje mnoga verovanja i legende.

Na festivalu Exit u Novom Sadu od 12. do 15. jula nastupiće oko 400 izvođača iz celog sveta na preko 20 bina.

Tokom trajanja festivala biće otvoren i kamp Exit Village, u kojem su takođe organizovani muzički programi, ali edukativne radionice i predavanja.

(Beta)

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Jesen
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga