- Autonomija - https://www.autonomija.info -

Nevena Subotić (LSV): Opasan flert sa idejom pravoslavnog spasitelja

Članica Glavnog odbora Lige socijaldemokrata Vojvodine (LSV) Nevena Subotić izjavila je da je “apsurdna” ideja da pravoslavni sveštenici u Srbiji mogu da izvedu promene u Srbiji i ocenila da je “flert” sa idejom “pravoslavnog spasitelja” opasan.

“Od činjenice da na političkoj sceni Srbije, godinama unazad, ne uspeva da se profiliše dovoljno jaka alternativa sadašnjoj vlasti, još više obeshrabuje ideja da u toj ulozi spasitelja mnogi vide sveštenika pravoslavne crkve. U 21. veku prihvatati da je jedino rešenje da se u Srbiji živi normalno, po standardima savremene civilizacije, to da sveštenici izvedu promene i vode državu, potpuno je apsurdno”, navela je Nevena Subotić u saopštenju za javnost.

Prema njenim rečima, nedostatak ozbiljne i jake građanske opcije doprineo je tome da i ljudi kojima je osnov političkih ubeđenja na potpuno suprotnoj strani od klerikalnih konzervativaca počnu da “flertuju” sa idejom “pravoslavnog spasitelja”.

“Politički princip ‘hajde da prvo sklonimo ove sa vlasti, nema veze sa kim, pa ćemo postavljati posle one koji nam zaista odgovaraju’ upropastio je mogućnost da Srbija postane moderna, zdrava država, kada su istinski reformatori 5. oktobra ustupili mesto Koštunici i njegovim neobaveštenim kočničarima promena. Ta greška skupo nas je koštala i ne smemo da je ponovimo”, ocenila je Nevena Subotić.

(Autonomija)

Podelite ovu stranicu!