Nenad Prokić podneo ostavku na članstvo u LDP-u

Ostavku je podneo zbog navodnog vređanja na nacionalnoj osnovi člana GO LDP Hakije Eminovića iz Medveđe

03. nov 2012

Dosadašnji funkcioner Liberalno-demokratske partije (LDP) Nenad Prokić podneo je danas ostavku na mesto u Glavnom odboru i na članstvo u stranci.

U pismu poslatom agenciji Beta, Prokić je naveo da ostavku podnosi zbog vređanja na nacionalnoj osnovi člana Glavnog odbora LDP-a Hakije Eminovića iz Medveđe, na poslednjoj sednici Predsedništva stranke 2. novembra.

Prokić navodi da su zbog vređanja Eminovića dva člana Predsedništva iz protesta napustila sednicu, dok „preostalim članovima, njih dvadesetiosam, to nije predstavljalo bilo kakvu smetnju, pa su ostali na sednici“.

On je dodao da je u članstvo Glavnog odbora ionako kooptiran bez pristanka.

Prokić je 30. oktobra objavio pismo pod naslovom „Umesto govora na Glavnom odboru LDP-a“ u kojem je oštro kritikovao predsednika stranke Čedomira Jovanovića zbog liderske samovolje i ocenio da je stranka u veoma lošem stanju.

„LDP je u veoma lošem stanju. Oštrica LDP-a, po kojoj je bio prepoznatljiv, sasvim se istupila. Moramo ponovo da pronađemo politiku, jer smo je izgubili“, naveo je Prokić u pismu „običnim clanovima“ LDP-a i dodao da nema više procepa između LDP-a i drugih stranaka, a procep je osnov svake demokratije.

(Beta)

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Lovac
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga