Nemir u Bačkom Petrovom Selu, traže civilne straže

"Ako policija ne može sama tome da stane na put mi iz Civilne straže moramo da joj pomognemo"

17. sep 2013

U Bačkom Petrovom Selu grupa maloletnika opljačkala je i pretukla jednog osamnaestogodišnjaka i njegovog godinu dana mlađeg druga. Meštani tog sela, zbog sve češćih tuča, najavljuju da će organizovati civilne straže.

Oko jedan sat nakon ponoći, između subote i nedelje, trojica maloletnika napala su sedamnaestogodišnjeg G. D. i njegovog godinu dana starijeg druga L. K. Nakon desetak minuta trojica huligana dobila su pojačanje u dvojici punoletnih lica. U jednom trenutku L. K. je, ipak, uspeo da pobegne i otrči po pomoć.

Ferenc Devič, otac pretučenog sedamnaestogodišnjaka, kaže da je L.K. otrčao kući i pozvao oca. Kada su nasilnici videli da dolazi odrasla osoba pobegli su.

Maloletnom G. D. hospitalizovana je fraktura nosa u novosadskoj Dečijoj bolnici gde se i dalje nalazi ali je, po rečima portparola Dušana Vukovića, on dobrog zdravstvenog stanja. L. K. se nakon ukazane prve pomoći nalazi na kućnom lečenju. Ovo je unelo nemir u ovdašnje žitelje pa se ponovo pominju i civilne straže.

„To je već jedan teror što se dešava u selu i ako policija ne može sama tome da stane na put mi iz Civilne straže moramo da joj pomognemo“, izjavio je Atila Sabo, koordinator Civilne straže u Bačkom Petrovom Selu.

RTV nezvanično saznaje da su napadači identifikovani i da je bečejska policija intenzivirala istragu kako bi huligani što pre bili predati tužilaštvu.

(RTV) 

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Druga runda
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga