NEMANJA RUJEVIĆ: Podsmeh zlih klovnova

Pravo režimske televizije Happy da zlorabi nacionalnu frekvenciju je Vaše pravo da čujete ćakulanje dvojice ratnih zločinaca i glupavo cerekanje ostatka menažerije u studiju

17. nov 2018

Publika je u petak posle živog telefonskog uključenja Ratka Mladića u jutarnji program televizije Happy ostavljena u dilemi: da li je stvarno Mladić poslednji put sa 7:1 odrao Vojislava Šešelja u šahu? To je ustvrdio Mladićev glas dok je Šešelj, prisutan u studiju u natprirodnoj veličini, rekao da jeste izgubio, ali ne baš tako ubedljivo te da mu je koncentraciju tokom epskog duela remetilo prisustvo supruge.

To je reč protiv reči i pitanje je kojoj od dve moralne gromade verovati: onoj koja će istrunuti u zatvoru jer je komandovala najstrašnijim zločinom na evropskom tlu posle Drugog svetskog rata i najvećom srpskom sramotom u istoriji? Ili pak ovom drugom, pravosnažno osuđenom zbog raspirivanja mržnje i zločina, koji će izvesno jednom umreti u studiju televizije Happy pošto nigde drugde i nije?

Šteta što se neizbežni Milomir Marić, u čijoj je emisiji uparađeno ćaskanje ratnih zločinaca, nije setio da pita da li se taj haški šah igrao figurama od ljudskih kostiju. Ali Marića treba razumeti, ushitio se po celom telu zbog ekskluzive, pa je samo stigao da se zahvali „generalu“ na pozdravima.

Pravo režimske televizije da zlorabi nacionalnu frekvenciju je Vaše pravo da čujete ćakulanje dvojice ratnih zločinaca i glupavo cerekanje ostatka menažerije u studiju.

Iščašeno to deluje samo dva dana nakon što je Ana Brnabić u veoma zapaženom intervjuu za DW rekla da osuđeni ratni zločinci nemaju ništa sa srpskim vlastima – dobro, možda malo predaju po Vojnoj akademiji i malo im se parama poreskih obveznika izdaju kupusare koje zovu knjigama, ali to su valjda trivijalnosti. „Hoćete da ih zatočimo negde u Srbiji da im niko više ne vidi lice?“, pitala je Brnabić voditelja.

Njene nesuvisle odgovore bi u brzim rezovima trebalo kombinovati sa idiotskim smejuljenjem ekipe u Marićevom studiju.

To je podsmeh premijerki koja se kobelja da brani neodbranjivo. To je podsmeh mrtvima u Srebrenici, masovnim grobnicama, traktorskim kolonama… To je podsmeh građanima Srbije koji finansiraju okupljanja zlikovaca po nacionalnim frekvencijama, taj sitni ples zlih klovnova u cirkuskoj predstavi. To su iskeženi zubi režima.

(Deutsche Welle, Foto: Twitter)

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Setva
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga